Jørgen Høj

Jørgen Høj (1925-)

Jørgen Høj var oprindeligt uddannet metalarbejder og polstrer. I 1950 startede han på kunsthåndværkerskolen, og siden 1955 havde han sin egen tegnestue, hvor han primært arbejdede med møbeldesign, indretning og grafik. Flere af Jørgen Højs møbeldesigns har været udstillet på det anerkendte Snedkerlaugets Møbeludstilling i København, hvorfra en stor del af klassikerne, vi kender i dag, blev introduceret for første gang.

I Jørgen Højs unge dage arbejde han sammen med Poul Kjærholm. Det var et venskab, der førte til et samarbejde om en fælles tegnestue, og udover et stort antal fælles designs, var det også her de individuelt udviklede deres karrierer.

Nogle år senere gik de to designere hvert til sit, men det var tydeligt, at deres senere arbejde var baseret på de samme idéer og former. Den fælles fortid havde en klar påvirkning på møbeldesignet fra både Jørgen Høj og Poul Kjærholm.

I ca. 1960 havde Jørgen Høj designet et rundt spisebord med tillægsplader i form af en ring. Tillægspladerne var lavet i træ og formika, der kunne installeres direkte omkring bordpladen ved hjælp af metalmønter, der holdte ringen på plads. Senere fik Poul Kjærholm samme idé til PK54 bordet, der er blevet et dansk designikon.

Klassik Studio mener, at Jørgen Høj kunne have opnået større anerkendelse. Han var en utrolig talentfuld møbeldesigner, der havde et enkelt og minimalistisk udtryk i sine designs. Med Klassik Studios moderne produktion og initiativer i form af nye materialer, er Jørgen Højs designs mere relevante end nogensinde før.

Tilbage til designere
Udforsk JH3 Dining Chair

Gratis levering i DK på ordrer over 900 DKK

X