Poul M. Volther

Poul M. Volther (1923-2001)

Poul Volther var blandt de anerkendte og indflydelsesrige designere, der lancerede ikoniske designklassikere i årene omkring 1950’erne. Han var uddannet møbelsnedker og arkitekt, og var manden bag mange enestående designs, der stadigvæk i dag har stor succes. I 1949 blev Poul Volther ansat af sin ven Hans J. Wegner hos FDB, der på daværende tidspunkt havde Børge Mogensen som tegnestueleder.

Børge Mogensen forlod FDB i løbet af 1950, og Poul Volther overtog stillingen som tegnestueleder. Poul Volther videreførte arbejdet som Børge Mogensen havde etableret, og havde fortsat funktionalitet, materialer og designs med et enkelt formsprog som fokus.

I 1955 etablerede Poul Volther sin egen tegnestue, hvilket førte til mange smukke klassikere, der var med til at give ham den anerkendelse han stadigvæk besidder i dag.

I Klassik Studio har vi nøje udvalgt produkter af Poul Volther, der har et enkelt, funktionelt og samtidigt interessant design, der passer godt ind i nutidens moderne indretninger. Disse møbler beviser Poul Volthers talent som møbelarkitekt, hvor der har været stort fokus materialer og funktion samt menneskets daglige brug.

Tilbage til designere
Udforsk PV Daybed
Udforsk Kongestolen

Gratis levering i DK på ordrer over 900 DKK

X